آخرین مطالب
دکتر سید رضا صمصام شریعت

همه نکاتی که باید در مورد سرطان سینه بدانید

سرطان سینه نوعی از سرطان است که در سلول های پستان تشکیل می شود. پس از سرطان پوست، سرطان پستان شایع ترین سرطان تشخیص داده شده در زنان می باشد. سرطان سینه می تواند هم در مردان و هم در زنان رخ دهد، اما در زنان بسیار شایع تر است.

افزایش آگاهی مردم و همچنین پیشرفت تکنولوژی های مرتبط با تشخیص و درمان این سرطان ها باعث شده است تا تعداد مرگ های مرتبط با این بیماری به طور مداوم در حال کاهش باشد، که بیشتر به دلیل عواملی مانند تشخیص زودهنگام ، رویکرد جدید شخصی به درمان و درک بهتر بیماری است.

سرطان سینه

علائم و نشانه های سرطان سینه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

یکی از سوالاتی که گاهی اوقات برای ما پیش می‌آید این است که چگونه سرطان سينه را تشخيص دهيم؟

برای تشخیص سرطان سینه باید از پزشک متخصص کمک بخواهید، اما توجه به نشانه‌های زیر می‌تواند هشدار دهنده باشد:

  • ایجاد توده یا ضخیم شدن پستان که با بافت اطراف آن متفاوت است
  • تغییر در اندازه یا شکل ظاهری پستان
  • تغییراتی در پوست بالای پستان ، مانند فرورفتگی  نوک سینه
  • نوک پستان برعکس شده
  • لایه لایه شدن، پوسته ریزی، پوسته پوسته شدن یا ایجاد رنگدانه در پوست اطراف نوک سینه (آرئول) یا پوست پستان
  • قرمزی یا سوراخ شدن پوست روی پستان، مانند پوست پرتقال

تومور کلمه ای ترسناک است ، اما در واقع فقط به معنای توده ای از بافت های غیر طبیعی است. تومورها دو نوع اصلی دارند: تومور خوش خیم ، به این معنی که تومور غیر سرطانی است و بدخیم نیست و تومور سرطانی یا بدخیم که باید مورد توجه قرار گیرد.

درجه بندی سرطان سینه

درجه بندی سرطان سینه

برای درجه بندی سرطان سینه Breast cancer ، یک نمونه از بافت پستان شما برداشته می شود و به آزمایشگاه پاتولوژی ارجاع داده می شود. در آزمایشگاه با بررسی این بافت و سلول های موجود در آن و مقایسه سلول های سرطانی با سلول های طبیعی، سرطان سینه درجه بندی می شود. این درجه بندی به پزشک کمک می کند تا روش درمانی مناسب برای درمان سرطان فرد را انتخاب نماید.

اگر درجه بندی سرطان سینه مراحل اولیه را نشان دهد، پزشک می تواند از جراحی یا پرتودرمانی برای بهبودی فرد استفاده کند، و اگر درجه بندی سرطان سینه مراجل پیشرفته تر سرطان را نشان دهد، پزشک مجبور می شود از شیمی درمانی استفاده کند. به صورت کلی درجه بندی این نوع سرطان در زیر میکروسکوپ می تواند به این صورت باشد:

درجه 1 (سرطان درجه پایین)

سلول های سرطانی نسبت به سلول های طبیعی تفاوت چندانی ندارند (آنها به خوبی تمایز می یابند). این سلول ها معمولاً به آرامی رشد می کنند. و احتمال گسترش کمتری دارند.

درجه 2 (سرطان متوسط ​​یا متوسط)

سلول های سرطانی غیر طبیعی به نظر می رسند و کمی سریع تر از سلول های درجه یک رشد و تمایز می یابند.

درجه 3 (سرطان درجه بالا)

سلول های سرطانی تفاوت زیادی با سلول های طبیعی دارند (تفاوت چندانی با هم ندارند). این سلول ها سریع تر از سلول های درجه 1 یا 2 رشد کنند.

شکل توده سرطان سینه

توده های سلولی موجود در سرطان پستان دارای شکل و اندازه های متفاوتی هستند، یک توده می تواند مجزا و با لبه ‌های مشخص باشد، یا اینکه یک قسمت سفت و محکم در پستان باشد و یا یک ناحیه ضخیم و کمی برجسته ‌تر در پستان باشد که با دیگر بافت‌ های اطراف سینه متفاوت است. دیگر تغییرات پستانی مانند قرمزی، فرورفتگی یا گود ‌شدگی پوست نیز ممکن است دیده شود.

در برخی موارد یکی از پستان ‌ها می تواند به طور قابل توجهی بزرگتر از دیگری باشد و یا تغییرات نوک پستان، مانند حالتی که به سمت داخل کشیده شده باشد یا خود به خود از نوک پستان مایعاتی ترشح شود نیز دیده شود و همچنین ممکن است درد یا حساسیت مزمن پستان که ممکن است در دوره قاعدگی افزایش یابد نیز بروز یابد.

برخی اوقات، توده پستانی نشانه سرطان سینه است. به همین دلیل باید به دنبال درمان آن ها باشید. با این حال خوشبختانه، بیشتر توده ‌های پستانی ناشی از شرایط غیر‌ سرطانی یا خوش خیم هستند.

روبان صورتی نشانه چیست
روبان صورتی یک نماد است که نشان دهنده حمایت از آگاهی سرطان پستان است.

سرطان سینه بدخیم

پزشکان ممکن است ترجیح دهند تومور خوش خیم را به جای برداشتن ، به حال خود بگذارند. اگر احساس ناراحتی ، تحریک یا فشار دارید ، با پزشک خود صحبت کنید ، وی ممکن است شما را به یک جراح ارجاع دهد تا آن را برداشته و راحتی شما را بهبود بخشد.

اگر یک تومور بدخیم تشخیص داده شود ، شما سرطان سینه یا شکل دیگری از سرطان دارید. تومورهای بدخیم می توانند تهاجمی باشند و ممکن است به سایر بافت های اطراف سرایت کنند. نمونه برداری ممکن است از روی توده مشکوک انجام شود ، که می تواند خوش خیم بودن تومور یا بدخیمی یا سرطانی بودن آن را تشخیص دهد.

برای تعیین طول عمر افراد مبتلا به سرطان سینه از اصطلاح میزان بقای 5 ساله استفاده می شود. میزان بقای 5 ساله به این معنی است که چند درصد از بیماران حداقل 5 سال پس از تشخیص سرطان زنده می مانند. در اینجا درصد به معنای تعداد افراد زنده مانده در هر 100 نفر است. میانگین بقای 5 ساله برای زنان مبتلا به سرطان مهاجم غیر متاستاتیک سینه 91٪ است. همچنین میانگین بقای 10 ساله برای زنان مبتلا به سرطان مهاجم سینه 84٪ است.

آیا سرطان سینه درد دارد؟

آیا سرطان سینه درد دارد؟

درد، معمولاً به عنوان واکنش بدن نسبت به وجود یک مشکل یا بیماری در نظر گرفته می شود. گاهی درد خود به عنوان یک بیماری باعث مراجعه بیمار به پزشک می شود اما واقعیت این است که در بسیاری از موارد درد تنها یک علامت از وجود نوعی اختلال در عملکرد اعضاء یا سلول های بدن می باشد.

اما شما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که گاهی درد به دلیل وجود برخی تغییرات طبیعی در بدن ایجاد می شود که الزاماً نشانه ای از وجود مشکل در بدن نیست.

به عنوان مثال بعضی خانم ها قبل از شروع عادت ماهیانه دچار دردهایی می شوند که پس از شروع دوره ماهیانه به صورت خود به خود بهبود می یابد. این درد نمونه ای از مواردی است که در اثر واکنش طبیعی سلول های قسمتی از بدن به هورمون ها ایجاد می شود و به عنوان بیماری و یا حتی علامتی از یک بیماری تلقی نمی شود.

درد پستان یکی از شایع ترین علت مراجعه بیماران به پزشکان متخصص است. کمتر زنی را می توان دید که در دوره زندگی خود درد پستان را تجربه نکرده باشد.

گاهی توده های پستانی و بیماری های پستان (خوش خیم و یا بد خیم) نیز می توانند باعث ایجاد درد پستان شوند. در مورد سرطان سینه، ذکر این نکته ضروری است که درد پستان تنها در 10-7 درصد از موارد علامتی دیده می شود که اغلب این موارد هم دردهای دوره ای پستان را شامل نمی شوند.

طول عمر و احتمال مرگ در بیماران مبتلا به سرطان سینه چقدر است؟

طول عمر در بیماران مبتلا به سرطان سینه

برای پاسخ به این سوال اجازه دهید که توجه شما را به آمار و توضیحات درج شده در سایت ویکی پدیا جلب کنیم:

نتایج سرطان پستان بسته به نوع سرطان، میزان بیماری، و سن فرد متغیر است. نرخ بقا در کشورهای توسعه‌یافته بالا است، به گونه‌ای که ۸۰٪ و ۹۰٪ از افراد در انگلستان و آمریکا حداقل ۵ سال زنده هستند. نرخ بقا در کشورهای در حال توسعه پایین‌تر است. در سراسر دنیا، سرطان پستان مهم‌ترین نوع سرطان در زنان است، و ۲۵٪ از تمام موارد سرطان را به خود اختصاص می‌دهد. در سال ۲۰۱۲، 81.6 بر پایه گفته متخصصان در ایران سالانه هشت هزار نفر به سرطان پستان مبتلا می‌شوند و شیوع ابتلا به سرطان پستان در بین زنان ایرانی حدود ۳۰ تا ۳۵ مورد در ۱۰۰ هزار نفر است.

امیدواریم که از مطالعه این مقاله از پایگاه آموزشی پرسی استفاده لازم را برده باشید. نظرات و سوالات خود را در بخش کامنتها بنویسید.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code