آخرین مطالب
دکتر سید رضا صمصام شریعت

طرز تهیه نان خامه ای

طرز تهیه نون خامه ای (نان خامه ای) در منزل بهتر ازقنادی ها

اگر می خواهید در منزل خود نان خامه‌ای درست کنید، حتما این مقاله را بخوانید و گام به گام با ما جلو بیایید.

جالب است بدانید که با استفاده از راهکارهای این مقاله با طرز تهیه نان خامه ای با طعمی بهتر از نون خامه‌ای قنادی‌ها آشنا خواهید شد.

مواد لازم :

مواد مورد نیاز برای نان خامه ای

  • تخم مرغ 4 عدد
  • کره 50 گرم
  • آب 200 میلی لیتر
  • شکر نصف قاشق مربا خوری
  • وانیل نصف  قاشق مرباخوری
  • بکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
  • آرد ١٢۵گرم
طرز تهیه نون خامه ای
در خانه نون خامه‌ای درست کنید

طرز تهیه گام به گام نون خامه ای

  • اول از همه فر رو روی دمای 180 درجه سانتی گراد روشن میکنیم تا فر گرم شود
  • آب و کره و شکر رو در ظرف مناسبی رو شعله متوسط گاز میزاریم تا کره آب بشه و شروع به جوش زدن های ریز بکنه.
  • هر وقت که در گوشه ظرف چند حباب کوچک دیدیم و به اصطلاح شروع یه قل زدن کرد فورا آرد (آرد الک شده )  رو اضافه میکنیم
  • خیلی سریع هم میزنیم تا آرد مثل حلوا یک طرف ظرف جمع شود.
  • حالا خمیر نون خامه ای رو از روی گاز بر میداریم و در ظرف دیگر میریزیم و کاملا باز میکنیم تا خنک شود
  • وقتی خمیر کاملا خنک شد ( تاکید میکنم کاملا خنک ) تخم مرغ ها را دانه به دانه به خمیر اضافه کرده و هم میزنیم (فراموش نکنید که تخم مرغ ها حتما باید در 4 مرحله اضافه شوند)
  • هر مرحله آنقدر هم میزنیم  تا تخم مرغ ها کاملا جذب  خمیر شوند.
  • (وقتی تخم مرغ  ها را اضافه میکنیم ابتدا خمیر کمی سفت و هم زدن کمی سخته ولی بعد از تخم مرغ سوم راحت تر هم زده میشه )
  • هم میتونید از همزن استفتده کنید و هم دستی البته من یه شخصه از همزن استفاده نکردم
  • وقتی تخم مرغ ها جذب شد بکینگ پودر و وانیل رو اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم .
  • خمیر نان خامه ای براق، کشدار و چسبنده شده باشد.
  • کف سینی فر کاغذ روغنی میزاریم و خمیر رو میریزیم  توی قیف و  با ماسوره شکوفه یا بامیه مواد رو با فاصله توی سینی میریزیم
  • سینی رو توی فری که از قبل داغ داغ کردیم  قرار میدیم.
  • به مدت ٣٠ تا ۴٠ دقیقه توی فر بمونه تا نون ها حجمشون ٣ برابر بشه و رنگشون تغییر کنه
  • از بعد نیم ساعت مدام چک میکنیم تا زمانی که نان ها پف کافی کردند و به رنگ دلخواه در آمدند  فر را خاموش و اجازه میدیم 5 دقیقه  توی همان فر خاموش بمانند سپس نون ها رو از فر در میاریم  و میزاریم  کاملا سرد بشن.
  • بافت نان خامه ای بعد از پخت پوک و تو خالی میشه.
  • خامه قنادی رو از فریز در میاریم ومیزاریم کمی نرم شه.
  • با دور تند همزن حدود ٢٠ دقیقه خوب میزنیم تا کاملا پفکی و سفت بشه و فرم بگیره
  • (حتما ٢٠ دقیقه بزنید حتی اگر توی ۵ دقیقه اول سفت شد بازم بزنید اینطوری خامه تون خوب فرم می گیره و اصلا آب نمیشه.)
  • حالا داخل قیف میریزیم.
  • بعد از اینکه نون ها کاملا سرد شد ته اونها رو با چاقو سوراخ میکنیم.
  • با ماسوره خامه رو به نون تزریق میکنیم(با هرنوع ماسوره ای میشه ولی اگر ازین نوک لوله ای ها داشته باشین کارتون راحت تره )
  • خوب نون خامه ای خوشمزه ما آماده هستش.
  • نوش جان
  • خوردن نان خامه

نکات کلیدی و تکمیلی در تهیه نان خامه ای

  • وقتی گوشه ظرف آب و کره قل زد آرد را اضافه کنید زمانی که آرد را به کره و آب یکباره اضافه می کنید، باید سریع هم بزنید تا آرد در مایع کامل مخلوط شده و مثل حلوا یک گوشه جمع بشه اجازه ندید آب بجوشه و بخار بشه.(به این مرحله به اصطلاح داغ زدن گفته میشه)
  • کره حتما باید هم دمای محیط باشه
  • به محض یکدست شدن خمیر حرارت را خاموش کنید وگرنه خمیر به روغن میفته و نون توی فر تغییر شکل میده.
  • بهتره تخم مرغ را با دست مخلوط خمیر کنید. بهتره از همزن استفاده نکنید. اگر هم با همزن مخلوط می کنید از  سری خمیرگیرش استفاده کنید.
  • اگر خمیرتون به خوبی هم زده نشده باشه ممکنه نونها ترک بخوره.
  • اگه خمیر خوب توی فر پف نمی کنه و بعد از درآوردن از فر شیرینی حالت خمیری داره به این خاطر هستش  که حین داغ زدن، کل آب موجود بخار نشده و در واقع خمیر شل بوده. برای تست کردن این مسئله قاشق باید توی خمیر داغ زده وایسته و نیفته در این حالت یعنی آب کاملا بخار شده.
  • اگر وقتی خمیر را توی قیف می ریزید خوب از ماسوره رد نمی شه و فرم نمی گیره علت این اتفاق، نحوه ی اضافه کردنه تخم مرغه چون تخم مرغ باید کم کم اضافه شه.
  • در صورتی که مواد رو درست مخلوط کنید خمیر غلظت مناسب برای فرم دهی رو داره.

بعد از خوردن زیاد شیرینی خامه‌ای چی بخوریم؟

مصرف شیرینی، مخصوصا نون خامه‌ای برای برخی از مردم اعتیاد آور است. دلیل علمی اینکه بعد از خوردن نان خامه‌ای باز هم ممکن است تمایل به خوردن داشته باشید این است که با مصرف یکباره شیرینی سطح قند خون افزایش میابد، و به دنبال آن سطح انسولین ترشح شده نیز افزایش میابد و  ممکن است احساس کنید که اشتهای بیشتری برای خوردن دارید.

اگر احساس می‌کنید که در مصرف این شیرینی زیاده روی کرده‌اید، بهتر است همین الان دست به کار شوید و اقداماتی که در ادامه می‌گوییم را انجام دهید.

  • سعی کنید از خوردن بیشتر نان خامه‌ای اجتناب کنید. اگر مقاومت برایتان سخت است می‌توانید از کسی بخواهید که مابقی شیرینی‌ها را از دسترس شما دور کند.
  • بعد از خوردن شیرینی و نان خامه‌ای برای تنظیم سطح قندخون و انسولین که در بدن ما ترشح می‌شود، بهتر است از غذاهای حاوی پروتئین استفاده کنید. (اگر جایی برای شام دعوت هستید سعی کنید غذاهای گوشتی و حاوی پروتئین مصرف کنید و از خوردن نان اجتناب کنید (مقاله رژیم پروتئین را بخوانید)
  • بعد از خوردن نان خامه‌ای و شیرینی، یکی از بهترین گزینه‌ها مصرف میوه جات و سبزی‌های تازه است.

امیدواریم که با خواندن این مقاله یاد گرفته باشید که چطور نان خامه‌ای درست کنید. این مقاله با همت خانم آزاده حسن زاده  تهیه شده است. اگر سوالی دارید حتما در بخش نظرات بنویسید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

 

 

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code